Sammenlign Køreskoler - Logo
Sammenlign
Køreskoler

Klip i kørekortet

Hvis du får et klip i kortet, kan det have forskellige konsekvenser, alt efter hvilken type klip du har fået og hvor mange klip du har fået. Et klip i kørekortet betyder, at du har fået en bøde eller en anden form for straf for at overtræde færdselsreglerne. Hvis du får et klip i dit kørekort, kan det føre til, at du skal betale en bøde, skal deltage i et kursus eller skal have din kørekortkompetence vurderet igen. I nogle tilfælde kan det også føre til, at dit kørekort bliver inddraget eller suspenderet i en periode.

Hvornår forsvinder et klip i kørekortet?

Et klip i dit kørekort forsvinder ikke automatisk efter en bestemt periode. Klip i kørekortet bliver registreret i en bestemt periode, som kaldes klipperioden. Klipperioden er normalt 3 år, men den kan være længere eller kortere alt efter hvilken type klip du har fået. Når klipperioden er udløbet, bliver klipene slettet fra dit kørekort. Dette betyder dog ikke, at du kan fortsætte med at overtræde færdselsreglerne uden konsekvenser. Hvis du får et nyt klip efter udløbet af klipperioden, vil det blive registreret som et nyt klip, og en ny klipperiode vil blive startet. Det anbefales, at du altid følger færdselsreglerne for at undgå at få klip i dit kørekort.

Hvad får man klip i kørekortet for?

Man kan få klip i sit kørekort for en række forskellige overtrædelser af færdselsreglerne. Her nogle af de typiske årsager til klip i kørekortet.

 • Håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets: Du får også en bøde på 1500 kr. og skal betale 500 kr. til Offerfonden.
 • Hvis din hastighed er 30% over det tilladte. Bødens størrelse afhænger af hastigheden.
 • Hvis du kører med for kort afstand til det køretøj, der kører foran dig, vil du få et klip i dit kørekort. Derudover vil du blive idømt en bøde på 2.000 kroner og skal betale 500 kroner til Offerfonden. Der er ikke en fast grænse for, hvor stor afstanden skal være. Loven siger, at afstanden til det køretøj, der kører foran dig, skal tilpasses, så der ikke er fare for påkørsel, hvis det køretøj foran dig pludselig standser eller sænker farten.
 • Kørsel overfor rødt: Du får et klip og en bøde på 2.000 kr. og skal betale 500 kr. til Offerfonden.
 • Øget hastighed ved overhaling: Man får klip for at øge farten imens nogen prøver at overhale dig. Derudover får du en bøde på 2000 kr. og skal betale 500 kr. til Offerfonden.
 • Uforsvarlig forbikøresel/slalomkørsel: Klip i kortet, og skal betale bøde på 2000 kr. og 500 kr. til Offerfonden.
 • klip i kørekort hvor længe?

  3 klip i kortet indenfor 3 år giver en betinget frakendelse af førrettet, hvilket betyder du skal op til ny teori- og køreprøve.

  Har du kørt for stærkt kan du udregne din bøde her: Beregn fartbøde

  Seneste blogindlæg

  Tage kørekort sammen med en ven: Fordele og rabatter

  Fordele ved at tage kørekort sammen med en ven

  Der er fordele ved at tage kørekort sammen med en ven - både socialt og økonomisk. Få en oversigt over køreskoler, der tilbyder rabatter når i gør det sammen.

  Opdateret d. 06-15-2023
  Kørekort afbetaling

  Kørekort med mulighed for afbetaling

  Find ud af, hvordan afbetaling af kørekort hos en køreskole virker, og få svar på ofte stillede spørgsmål om afbetaling af kørekort hos en køreskole.

  Opdateret d. 06-14-2023