Sammenlign Køreskoler - Logo
Sammenlign
Køreskoler

Nervøs til køreprøven?

Sådan undgår du ekstrem nervøsitet til køreprøven!

Er du ligesom mange andre køreelever der kører godt sammen med din kørelære, men af en eller anden årsag bare ikke kan, så snart det er i et prøveformat? Så frygt ikke, her er en nogle simple råd der kan hjælpe dig til køreprøven.

Beroligende medicin mod nervøsitet?

Vi råder først of fremmest alle til at overveje om hvor slemt deres angst / nervøsitet til køreprøven egentlig er, men hvis du er i den situation hvor du føler du har prøvet alt, er der også et medicinsk alternativ, som blandt andet hyppigt bliver brugt mod eksamensangst. Nemlig beroligende medicin.

Nogle af praktiserende læger vælger at udskrive beroligende medicin til elever der er for nervøse til at gå op til køreprøve. Pillen kan få de svedige hænder og hjertebanken væk. Den tager toppen af nervøsiteten væk, og er fuldkommen lovlig. Så hvis du er en af dem der døjer med ekstrem nervøsitet eller angst, kan du kontakte din læge.

Problemer med venstre-højre?

Hvis du oplever problemer med at kende forskel på venstre og højre, så skriv et V og H på bagsiden af henholdsvis venstre og højre hånd. Det kan forhindre nervøsitet når den sagkyndige giver dig retninger du skal køre.

General prøve med din kørelære

Aftal med din kørelære at i inden prøven skal øve som om han/hun var sagkyndige, og forhåbenligt klare du denne del godt, og kan dermed få opbygget noget selvtillid inden køreprøven.

Brug din kørelærer

Fortæl din kørelære at du ikke er et eksamensmenneske. Din kørelære har med garanti haft andre elever der har været i samme båd som dig. Måske har din kørelære et par råd, og måske kan de sidste undervisningstimer have fokus på det som du er nervøs over.

Det er vigtigt at understrege at nervøsitet er en helt normal ting. Det er faktisk kroppens måde at forberede sig på at præstere. Du skal derfor øve dig på at tænke positivt om din nervøsitet inden køreprøven, og i stedet prøve at sige til dig selv: “Jeg er klar, og nu skal jeg præstere!”.

Seneste blogindlæg

Tage kørekort sammen med en ven: Fordele og rabatter

Fordele ved at tage kørekort sammen med en ven

Der er fordele ved at tage kørekort sammen med en ven - både socialt og økonomisk. Få en oversigt over køreskoler, der tilbyder rabatter når i gør det sammen.

Opdateret d. 06-15-2023
Kørekort afbetaling

Kørekort med mulighed for afbetaling

Find ud af, hvordan afbetaling af kørekort hos en køreskole virker, og få svar på ofte stillede spørgsmål om afbetaling af kørekort hos en køreskole.

Opdateret d. 06-14-2023