Sammenlign Køreskoler - Logo
Sammenlign
Køreskoler

Prisen på et kørekort: Hvad skal du betale for?

Kørekort er en nødvendighed for de fleste danskere, men det kan være dyrt at tage kørekort. Derfor kan det være en god idé at undersøge prisen på et kørekort, så du ved, hvad du skal forvente at betale. Her giver vi en oversigt over, hvordan prisen på et kørekort fordeler sig.

Kørekortprisens forskellige dele

Prisen på et kørekort består af flere forskellige dele, herunder:

  • Undervisning: Dette er prisen for køreundervisningen hos en køreskole. Prisen for undervisningen varierer alt efter, hvilken type kørekort du ønsker (bil, motorcykel, lastbil mv.), hvilken køreskole du vælger og hvilket forløb du vælger (almindeligt kørekortforløb eller lynkursus).
  • Teoriprøve: For at få et kørekort skal du først bestå en teoriprøve. Prisen for teoriprøven varierer alt efter, hvilken type kørekort du ønsker, men den ligger typisk på omkring 600-800 kroner.
  • Praktisk prøve: Når du har bestået teoriprøven, skal du tage en praktisk prøve. Prisen for denne prøve varierer alt efter, hvilken type kørekort du ønsker, men den ligger typisk på omkring 1000-1500 kroner.
  • Foto og administrationsgebyr: For at få udstedt dit kørekort skal du betale et foto- og administrationsgebyr på omkring 300-500 kroner. Dette beløb dækker omkostningerne ved at tage dit foto til kørekortet, udstede kørekortet og administrere dine kørekortoplysninger.

I alt kan prisen for et kørekort derfor være på omkring 2.000-3.000 kroner mere end bare lovpakken, alt efter hvilken type kørekort du ønsker og hvilken køreskole du vælger. Det er derfor en god idé at undersøge forskellige køreskoler og sammenligne priser, inden du vælger en at gå på kørekort hos.

Spar penge på dit kørekort

Selvom prisen for et kørekort kan være høj, er der flere måder, hvorpå du kan spare penge. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan få et billigere kørekort:

  • Vælg et almindeligt kørekortforløb: Et lynkursus kan være en hurtigere måde at få dit kørekort på, men det vil også koste dig mere. Derfor kan det være en god idé at vælge et almindeligt kørekortforløb, hvis du har tid og råd til det. Det vil ofte være billigere end et lynkursus, selvom det vil tage lidt længere tid.
  • Sammenlign priser: Der findes mange forskellige køreskoler i Danmark, og de tilbyder forskellige priser og forløb. Derfor kan det være en god idé at undersøge forskellige køreskoler og sammenligne priser, inden du vælger en køreskole at starte hos.

Seneste blogindlæg

driving-besides-water

Hvilken køreskole skal jeg vælge? - Guide til valg af køreskole

Find den bedste køreskole i dit område - Spar tid og penge, besøg SammenlignKøreskoler.dk og sammenlign priser og anmeldelser fra de bedste køreskoler.

Opdateret d. 03-30-2023
nyt-koerekort-2023

Nyt kørekort pris - Hvad koster det?

Prisen på et nyt kørekort i 2023 ligger omkring 140-280 kr. Få et duplikatkørekort hos Borgerservice i din kommune. Find mere info her.

Opdateret d. 03-11-2023