Sammenlign Køreskoler - Logo
Sammenlign
Køreskoler

Prisen på et kørekort: Hvad skal du betale for?

Kørekort er en nødvendighed for de fleste danskere, men det kan være dyrt at tage kørekort. Derfor kan det være en god idé at undersøge prisen på et kørekort, så du ved, hvad du skal forvente at betale. Her giver vi en oversigt over, hvordan prisen på et kørekort fordeler sig.

Kørekortprisens forskellige dele

Prisen på et kørekort består af flere forskellige dele, herunder:

  • Undervisning: Dette er prisen for køreundervisningen hos en køreskole. Prisen for undervisningen varierer alt efter, hvilken type kørekort du ønsker (bil, motorcykel, lastbil mv.), hvilken køreskole du vælger og hvilket forløb du vælger (almindeligt kørekortforløb eller lynkursus).
  • Teoriprøve: For at få et kørekort skal du først bestå en teoriprøve. Prisen for teoriprøven varierer alt efter, hvilken type kørekort du ønsker, men den ligger typisk på omkring 600-800 kroner.
  • Praktisk prøve: Når du har bestået teoriprøven, skal du tage en praktisk prøve. Prisen for denne prøve varierer alt efter, hvilken type kørekort du ønsker, men den ligger typisk på omkring 1000-1500 kroner.
  • Foto og administrationsgebyr: For at få udstedt dit kørekort skal du betale et foto- og administrationsgebyr på omkring 300-500 kroner. Dette beløb dækker omkostningerne ved at tage dit foto til kørekortet, udstede kørekortet og administrere dine kørekortoplysninger.

I alt kan prisen for et kørekort derfor være på omkring 2.000-3.000 kroner mere end bare lovpakken, alt efter hvilken type kørekort du ønsker og hvilken køreskole du vælger. Det er derfor en god idé at undersøge forskellige køreskoler og sammenligne priser, inden du vælger en at gå på kørekort hos.

Spar penge på dit kørekort

Selvom prisen for et kørekort kan være høj, er der flere måder, hvorpå du kan spare penge. Her er nogle gode råd til, hvordan du kan få et billigere kørekort:

  • Vælg et almindeligt kørekortforløb: Et lynkursus kan være en hurtigere måde at få dit kørekort på, men det vil også koste dig mere. Derfor kan det være en god idé at vælge et almindeligt kørekortforløb, hvis du har tid og råd til det. Det vil ofte være billigere end et lynkursus, selvom det vil tage lidt længere tid.
  • Sammenlign priser: Der findes mange forskellige køreskoler i Danmark, og de tilbyder forskellige priser og forløb. Derfor kan det være en god idé at undersøge forskellige køreskoler og sammenligne priser, inden du vælger en køreskole at starte hos.

Seneste blogindlæg

Tage kørekort sammen med en ven: Fordele og rabatter

Fordele ved at tage kørekort sammen med en ven

Der er fordele ved at tage kørekort sammen med en ven - både socialt og økonomisk. Få en oversigt over køreskoler, der tilbyder rabatter når i gør det sammen.

Opdateret d. 06-15-2023
Kørekort afbetaling

Kørekort med mulighed for afbetaling

Find ud af, hvordan afbetaling af kørekort hos en køreskole virker, og få svar på ofte stillede spørgsmål om afbetaling af kørekort hos en køreskole.

Opdateret d. 06-14-2023