Sammenlign Køreskoler - Logo
Sammenlign
Køreskoler

Sådan får du et pasfoto til dit kørekort

Hvordan man får et pasfoto til sit kørekort

Hvis du skal have et nyt kørekort, er det vigtigt at huske at medbringe et pasfoto til ansøgningen. Dette pasfoto skal opfylde visse krav, så det er godt at være opmærksom på, hvad der er nødvendigt, inden du går i gang med at tage et pasfoto.

Krav til pasfoto til kørekort

Der er en række krav, som dit pasfoto skal opfylde, hvis det skal bruges til ansøgning om kørekort. Dette gælder både for fysiske kørekort og for digitale kørekort. Nogle af de vigtigste krav er:

  • Pasfotoet skal være taget inden for de seneste 6 måneder.
  • Pasfotoet skal være i farver og af høj kvalitet.
  • Pasfotoet skal være taget i et neutralt baggrundsmiljø, uden personer, genstande eller mønstre i baggrunden.
  • Pasfotoet skal være taget med dit hoved i midterposition, så det dækker ca. 75-80% af billedet.
  • Pasfotoet skal være taget i fuld frontale position, så dit ansigt ses fra siden.
  • Pasfotoet skal være taget med lige hovedstilling, så dine øjne er på samme højde.
  • Pasfotoet skal være taget med åbne øjne og lukkede mund.

Det er også vigtigt, at du ikke har hat eller anden form for hovedbeklædning på, medmindre du har religiøse eller medisinske grunde til at have det. I så fald skal du sørge for, at dit ansigt er synligt på pasfotoet.

Hvor man får taget sit pasfoto til kørekort

Der er flere steder, hvor du kan få taget et pasfoto, der lever op til kravene for kørekort. Du kan f.eks. tage et pasfoto hos en fotograf, på et posthus, i en kiosk eller hos en fotoboks. Disse steder har ofte erfaring med at tage pasfoto, så de kan vejlede dig om, hvordan dit pasfoto skal tages for at opfylde kravene for kørekort.

Du kan også tage et pasfoto selv med en smartphone eller et digitalt kamera. Dette kan være en billigere løsning, men det er vigtigt at huske, at du selv skal sørge for at overholde kravene for pasfoto til kørekort. Så hvis du vælger at tage dit pasfoto selv, skal du sørge for at have en neutral baggrund, tage billedet i fuld frontale position og sørge for, at dit ansigt dækker ca. 75-80% af billedet.

Uanset hvilken løsning du vælger, er det vigtigt at huske, at dit pasfoto skal være aktuelt og opfylde kravene for kørekort, når du ansøger om kørekort. Så sørg for at få taget et pasfoto i god tid, inden du skal ansøge om kørekort, så du er godt forberedt til din køreprøve.

Når du har fået taget et pasfoto, der opfylder kravene til kørekort, skal du huske at medbringe det, når du ansøger om dit kørekort. Pasfotoet vil blive brugt til at identificere dig på kørekortet, så det er vigtigt, at det er et korrekt og aktuelt billede af dig. Hvis du er i tvivl om, om dit pasfoto lever op til kravene, kan du altid kontakte din lokale køreskole for råd og vejledning.

Så hvis du skal have et nyt kørekort, er det en god idé at få taget et pasfoto, der lever op til kravene. Dette sikrer, at din ansøgning om kørekort bliver behandlet hurtigt og uden problemer. Sørg for at have et pasfoto med, når du ansøger om kørekort, så du er godt forberedt til din køreprøve.

Seneste blogindlæg

Tage kørekort sammen med en ven: Fordele og rabatter

Fordele ved at tage kørekort sammen med en ven

Der er fordele ved at tage kørekort sammen med en ven - både socialt og økonomisk. Få en oversigt over køreskoler, der tilbyder rabatter når i gør det sammen.

Opdateret d. 06-15-2023
Kørekort afbetaling

Kørekort med mulighed for afbetaling

Find ud af, hvordan afbetaling af kørekort hos en køreskole virker, og få svar på ofte stillede spørgsmål om afbetaling af kørekort hos en køreskole.

Opdateret d. 06-14-2023