Sammenlign Køreskoler - Logo
Sammenlign
Køreskoler

Ansøgning til kørekort

For at få dit første kørekort skal du kontakte en køreskole, som vil vejlede dig om hele forløbet, herunder undervisning, teori- og køreprøve. Kørelæreren vil give dig en ansøgningsblanket, som du skal udfylde for at kunne begynde køreundervisningen. Du kan også hente blanketten "ansøgning om kørekort P23". Ansøgningsblanketten skal bl.a. sikre, at du opfylder betingelserne for at få et kørekort, herunder at du har modtaget køreundervisning i henhold til kørekortbekendtgørelsen. Hvis du er under 18 år, når du skal tage kørekort, er det en god ide at sikre dig, at begge dine forældre (indehavere af forældremyndigheden) giver tilladelse til, at du kan begynde køreundervisningen, før du starter.

Du skal medbringe følgende, når du afleverer en ansøgning om kørekort til borgerservice:

  • Et vellignende pasfoto (læs mere)
  • Pas eller anden legitimation
  • En lægeattest (max. 6 måneder gammel) - Læs mere
  • Kursusbevis for færdselsrelateret førstehjælp
  • Opholdstilladelse, hvis du ikke er dansk eller nordisk statsborger, og du ikke lovligt kan opholde dig i Danmark uden tilladelse.

Seneste blogindlæg

Tage kørekort sammen med en ven: Fordele og rabatter

Fordele ved at tage kørekort sammen med en ven

Der er fordele ved at tage kørekort sammen med en ven - både socialt og økonomisk. Få en oversigt over køreskoler, der tilbyder rabatter når i gør det sammen.

Opdateret d. 06-15-2023
Kørekort afbetaling

Kørekort med mulighed for afbetaling

Find ud af, hvordan afbetaling af kørekort hos en køreskole virker, og få svar på ofte stillede spørgsmål om afbetaling af kørekort hos en køreskole.

Opdateret d. 06-14-2023