Sammenlign Køreskoler - Logo
Sammenlign
Køreskoler

Sådan får man en lægeattest til kørekort

Lægeattest til kørekort

For at få en lægeattest til kørekort skal du kontakte din læge og aftale en tid til en lægeundersøgelse.

En lægeerklæring skal give personalet i kommunerne og på politiets kørekortkontorer oplysninger, der kan bruges til at vurdere, om ansøgeren opfylder de helbredsmæssige krav for at få udstedt eller fornyet et kørekort. Formålet med en lægeerklæring er altså at sikre, at personen er sund nok til at køre bil.

Under en lægeundersøgelse vil lægen vurdere en række faktorer for at fastslå om du er i stand til at køre bil. Det kan f.eks. omfatte en vurdering af dit syn, og din hørelse. Lægen kan også spørge dig om eventuelle medicinske forhold eller andre forhold, som kan påvirke din evne til at køre bil, f.eks. om du lider af en sygdom eller har en skade, der kan påvirke dit køreevne. Det er vigtigt, at du er ærlig og åben overfor lægen under undersøgelsen, så lægen kan vurdere din evne til at køre bil på en korrekt og sikker måde.

Når du har fået din lægeattest er det en god idé at gemme den sammen med din ansøgning til kørekort, da du skal aflevere ansøgningen sammen med lægeattesten. Husk din lægeattest max. må være 3 måneder gammel ved aflevering. Læs hvad du ellers skal medbringe når du aflevere ansøgning til kørekort: Ansøgning til kørekort

FAQ lægeattest

Hvad koster en lægeattest til kørekort?

En lægeattest til kørekort svinger fra 250 kr. til 500 kr. og betales til din læge.

Hvilke spørgsmål bliver man stillet til en lægeundersøgelse?

Du vil enten få et spørgskema eller blive stillet spørgsmål vedr. dit generelle helbred. Se evt. blanket fra "helbredsmæssige oplysninger ved udstedelse af kørekort"

Hvor lang tid tager det at blive godkendt til kørekort?

Hvis Borgerservice ikke kan godkende din lægeattest med det samme, vil de videresende den og din ansøgning om kørekort til Politiets Administrative Center (PAC). Dette kan medføre en ventetid på op til 6 måneder, inden din ansøgning bliver godkendt.

Seneste blogindlæg

nyt-koerekort-2023

Nyt kørekort pris - Hvad koster det?

Prisen på et nyt kørekort i 2023 ligger omkring 140-280 kr. Få et duplikatkørekort hos Borgerservice i din kommune. Find mere info her.

Opdateret d. 03-11-2023
Tekniske spørgsmål - Sådan kan du klargøre dig

Tekniske spørgsmål til køreprøven

Se listen med tekniske spørgsmål og tag gerne quiz'en vi har linket til for at du kan øve dig.

Opdateret d. 01-17-2023